Welkom op de officiële website

 

 

SAŠA MILIVOJEV

 

 

 

Netherlands flag
NEDERLANDS

 

Saša Milivojev (Servisch-Cyrillisch: Саша Миливојев) is een beroemde schrijver, dichter, journalist en politiek analist... Een van de meest gelezen columnisten in Servië, hij is de auteur van vijf boeken en talloze columns gepubliceerd in verschillende dagbladen.Saša Milivojev Hij is de auteur van de roman "De Jongen uit het Gele Huis" en van politieke toespraken. Zijn werk is vertaald in ongeveer twintig talen over de hele wereld.

Milivojev werd geboren in 1986 in Zrenjanin (SFRJ, Servië), waar hij zijn vele talenten ontwikkelde op de Muziek Gymnasium. Hij zong in het "King David" Oratorium van Arthur Honegger in het Arad Philharmonisch Orkest, Roemenië. Na tien jaar van genieten van muziek, richtte Milivojev zich op de Faculteit Filologie van de Universiteit van Belgrado, waar hij een succesvolle student is van de Servische Taal en Literatuur. Hij is de auteur van vier dichtbundels: "Tajna iza Uzdaha" ("Het Geheim Achter een Zucht", gepubliceerd in 2006 door Narodna Knjiga, Belgrado); "Prvi Put" ("De Eerste Keer", gepubliceerd in 2008 door Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2008); "Kad Svitac Odleti" ("Wanneer de Vuurvlieg Weg is", in het Servisch, Engels en Arabisch, Filip Višnjić, Belgrado, 2010); "Svetski bol" ("De pijn van de wereld", in het Engels, Servisch en Arabisch), en een roman getiteld "Dečak iz Žute Kuće" ("De Jongen uit het Gele Huis"). Hij is een van de auteurs van het boek "Ljubavni recePat" (Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2010). Hij heeft vele prijzen ontvangen en zijn gedichten zijn opgenomen in verschillende poëziebloemlezingen, waaronder de "Panonski Galeb" ("De Meeuw van Pannonië") Vol. XIX, de "Rudnička Vrela" ("De Rudnik Bronnen") Vol. XIX, de "Garavi Sokak" ("De Roetige Steeg") Vol. XIX, enzovoort. Als lid van de Vereniging van Dichters van Servië "Poëzie SRB", ontving hij de "Gedicht van het Jaar 2021" prijs voor het gedicht "De pijn van de wereld". Saša's verzen werden gepubliceerd in het boek "Bequests 2012" door de Vereniging van Servische Schrijvers van Zwitserland.

Sinds 2008 werkt Milivojev als medewerker aan de "Pogledi" column van de krant Politika, en sinds 2009 schrijft hij columns in de krant Pravda, waarin hij zich bezighoudt met analytisch en synthetisch onderzoek naar de recente en hedendaagse geschiedenis van het Servische volk. Bezorgd over onderwerpen als oorlogsmisdaden, wordt Milivojev door velen geprezen, maar ook bekritiseerd door individuen die zijn politieke opvattingen niet delen en hem vaak beschuldigen van het manipuleren van het lezerspubliek en het verspreiden van "haatzaaiende uitlatingen". In 2009 waren Milivojevs teksten in ongeveer 3 miljoen exemplaren gedrukt in verschillende dagbladen. Hij was een van de meest gelezen columnisten in Servië in 2008 en 2009 en het slachtoffer van diverse politieke manipulatie. Vanuit de schaduw beïnvloedde hij zeer belangrijke beslissingen van politieke leiders. Zijn ideeën worden door politici en geheime diensten via sms gestolen. Bijvoorbeeld, de heer Saša Milivojev is een bedenker van het politieke dorststakingidee en een professionele vernietiger van rating. Hij is bezig met politieke dramaturgie, zowel in literatuur als in de realiteit.

Zijn poëtische prestaties werden tweemaal voorgesteld aan het Belgradese publiek, in het Etnografisch Museum, in samenwerking met beroemde Servische artiesten zoals: Isidora Bjelica, Ivana Žigon, Jelena Žigon, Daliborka Stojšić, Eva Ras, Danijel Pavlović, Žiza Stojanović, Zlata Numanagić, Branka Veselinović. Zijn poëzie werd voorgedragen door bekende actrices Svetlana Bojković, Ruzica Sokić, Danica Aćimac, Snežana Savic, Suzana Mančić, enz. Door hun wederzijdse samenwerking werd deze jonge auteur ook gesteund door Olja Ivanjicki, Zdravko Šotra en Marko Novaković. Journalist en schrijver Rada Saratlić sprak publiekelijk over Saša's poëzie aan het begin van zijn carrière, toen hij een beschermeling was van de theatercriticus en literatuurcriticus Jovan Ćirilov. Journalist Olga Stojanović schreef een recensie voor zijn roman De Jongen uit het Gele Huis die werd gepubliceerd in het Literaire Tijdschrift van de Vereniging van Servische Schrijvers.

Hij presenteerde de eerste exemplaren van de dichtbundel When the Firefly is Gone in het Servisch, Engels en Arabisch aan academicus Vladeta Jerotić, Belgradese moefti Muhamed Jusufspahić en Aleksandar Vučić. Als dichter en journalist werd hij gezien in diplomatieke kringen, als gast in ambassades in Belgrado.

De eerste exemplaren van de schokkende roman "De Jongen uit het Gele Huis" - werden in 2012 door de auteur Saša Milivojev geschonken aan Servische politici: aan de premier en de minister van politie Ivica Dačić; aan de president van Servië Tomislav Nikolić; ook aan Nenad Čanak, Milanka Karić, Oliver Dulić... De Russische ambassadeur in Servië Aleksandar Konuzin, Jelena Guskova, prof. PhD Rade Božović en PhD Nebojsa Pajkić, kregen ook zijn boek. De legendarische luitenant-generaal van het Joegoslavische Volksleger Stevan Mirković kwam de jonge auteur ontmoeten op Kalemegdan ter gelegenheid van de overhandiging van de roman. Saša Milivojev gaf ook een exemplaar aan een rechter van het Belgische Openbaar Ministerie...

Hoewel er slechts 200 exemplaren waren gedrukt op kosten van de auteur, een literatuurstudent, werd de roman "De Jongen uit het Gele Huis" in 2012 wereldwijd bekend. Lezers en diplomatieke kringen over de hele wereld waren geschokt. Timur Blohin en Jovana Vukotić zijn de belangrijkste journalisten genoemd in de biografie van Saša Milivojev, omdat hij wereldwijd mediasucces behaalde door hun samenwerking. Zijn interview met THE VOICE OF RUSSIA werd vertaald in het Engels, Portugees, Spaans, Arabisch, Duits, Pools, Russisch, Frans, Servisch, Albanees, Turks, Hongaars, Macedonisch... en gepubliceerd in de Braziliaanse pers, in Somalië, op de voorpagina van Toronto Newspapers, vervolgens in prominente media zoals: The Oslo Times; Oekraïense Telegraph; Armenië Vandaag; Radio Televisie van de Republiek Srpska; Barometer (Kirgizië); Bota Sot (Albanië), Glas Srpske; Rajoni Press (Albanese Informatieagentschap); Oekraïense Phrase; Pravda en Blic (Servië); Gazeta Shqiptare, Srna (Informatieagentschap van de Republiek Srpska); Lajme Shqip (Albanië); Dal (Wit-Rusland), Beauty and Health (Servië); Press Online (BiH); News Meeting (Turkije); Franco da Rocca News; Ruskije Novosti... Het interview werd gepubliceerd op talloze internetportalen en in kranten over de hele wereld, en werd ook opgepikt door het Vaticaan. Paus Benedictus XVI sprak vervolgens tegen de wereld over de handel in menselijke organen.

Hij heeft zijn poëtische fans over de hele wereld. Het publiek in Caïro maakte kennis met zijn poëzie in mei 2010, met zijn boek "When the Firefly is Gone", terwijl hij aanwezig was op verschillende literaire bijeenkomsten waar beroemde schrijvers over hem spraken: Soha Zaky, Mohamed Rafie en Alaa Al Aswany (een van de beroemdste schrijvers ter wereld, oprichter van de oppositionele en politieke beweging "Kifaya").

In Saoedi-Arabië schrijven de journalisten over zijn liefde voor God; in de Egyptische krant (Al Akhbar en Shashati) wordt Saša Milivojev genoemd als een schrijver van mystieke vlucht en meditatie.

Hij nam vier liedjes op in de studio, in samenwerking met de heavy-metal groep "Alogija", hij zong zijn eigen liedjes.

In 2015 twitterde de Dubai Press Club een foto van Sasha Milivoyev en een tekst in het Arabisch waarin hij werd genoemd als "een van de meest prominente columnisten ter wereld."

Met zijn dichtbundel in het Engels en Arabisch reisde hij naar India, Bahrein, Nepal, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Iran, Libanon, Jordanië, Saoedi-Arabië, Qatar, Koeweit, Marokko, Egypte, Turkije, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Italië, Pakistan, Kenia, Tanzania, Duitsland, Azerbeidzjan, Kazachstan, Slovenië, Slowakije, Montenegro, Sri Lanka, Roemenië, Hongarije, Frankrijk, Kroatië, BiH, Ethiopië, Malediven...

In 2020 publiceerde het gerenommeerde Egyptische tijdschrift Horreyati zijn interview in het Arabisch evenals het gedicht The Pain of the World. En een van de meest prominente en leidende dagbladen in Egypte, Al Dustour, publiceerde drie van zijn gedichten in het Arabisch, de editie werd gedrukt in een half miljoen exemplaren.

In 2021 werd zijn interview gepubliceerd onder de titel "Waar is de Servische Byron gebleven? Sasha Milivoyev exclusief uit Dubai". in de column "Bekend" van de krant ALO (Alo.ba). De beroemde schrijfster Isidora Bjelica riep Milivojev al lang geleden uit tot "Servische Byron".

In de uitgave van 31 januari 2021 publiceerde het Servische Orange Star Magazine in Nederland zijn foto op de omslag en een interview onder de titel "Saša Milivojev - Verbannen, maar nog steeds succesvol!"

In oktober 2021 ontving tv-ster Suzana Mančić Saša Milivojev in haar tv-show Suzanin izbor. Het programma werd uitgezonden op verschillende kabeltelevisiezenders in Servië en de regio.

Hij is verwijderd en verbannen van Wikipedia in alle talen, niemand kan een artikel onder zijn naam aanmaken in welke taal dan ook.

In 2022 verschenen zijn foto, een krantenknipsel, een interview dat de auteur gaf aan de krant Pravda in 2009 met betrekking tot de roman De Jongen uit het Gele Huis opnieuw op het Segodnya Today portaal van de SB Wit-Russische Televisie.

In augustus 2023 verscheen de auteur in het ochtendprogramma van Informer Televisie in Servië en shockeerde kijkers met verhalen over het Gele Huis.

Saša Milivojev ontving een certificaat van het Ministerie van Cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten als een belangrijke auteur en een levenslang verblijfsvergunning, Golden ID. Sinds 2023 is hij officieel een inwoner van Dubai.

Saša Milivojev is de kleinzoon van toneel-, televisie- en filmactrice Danica Aćimac.

Als gevolg daarvan heeft Saša Milivojev grote problemen gehad met discriminatie in de Servische media, maar het is onmiskenbaar dat hij een onuitwisbare stempel achterlaat met zijn naam en foto's die direct herkenbaar zijn in Servië met zijn gepubliceerde titels die zelfs in kruiswoordpuzzels worden gebruikt...

 

 

 

 

 

Vertaald door een robot

🤖

 

 

 

 

 

 

 

 

SAŠA MILIVOJEV: WIKIPEDIA IS EEN NETWERK VAN HAAT EN KWAAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Saša Milivojev © Alle rechten voorbehouden