Bine ați venit pe site-ul oficial
SAŠA MILIVOJEV
Saša Milivojev (în sârbă: Саша Миливојев) este un scriitor, poet, jurnalist și analist politic renumit... Unul dintre cei mai citiți editorialiști din Serbia, este autorul a cinci cărți și numeroase editoriale publicate în diverse ziare cotidiene. Este autorul romanului "Băiatul din Casa Galbenă" și al discursurilor politice. Lucrările sale au fost traduse în aproximativ douăzeci de limbi în întreaga lume.
Milivojev s-a născut în 1986 în Zrenjanin (SFRJ, Serbia), unde și-a cultivat numeroasele talente la Liceul de Muzică. A cântat în Oratoriul "Regele David" de Arthur Honegger în Orchestra Filarmonicii din Arad, România. După zece ani de bucurie muzicală, Milivojev s-a orientat către Facultatea de Filologie a Universității din Belgrad, unde este un student de succes al limbii și literaturii sârbe. Este autorul a patru colecții de poezii: "Tajna iza Uzdaha" ("Secretul din spatele unui suspin", publicat în 2006 de Narodna Knjiga, Belgrad); "Prvi Put" ("Prima dată", publicat în 2008 de Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2008); "Kad Svitac Odleti" ("Când licuriciul zboară", în sârbă, engleză și arabă, Filip Višnjić, Belgrad, 2010); "Svetski bol ("Durerea lumii", în engleză, sârbă și arabă), și un roman intitulat "Dečak iz Žute Kuće" ("Băiatul din Casa Galbenă"). Este unul dintre autorii cărții "Ljubavni recePat" (Kulturno-Prosvetna Zajednica, Kruševac, 2010). A primit multe premii, iar poeziile sale sunt incluse în mai multe antologii de poezie, inclusiv "Panonski Galeb XIX" ("Pescărușul Panoniei"), "Rudnička Vrela XIX" ("Izvoarele Rudnik"), "Garavi Sokak XIX" ("Aleea Întunecată"), etc. Ca membru al Asociației Poeților din Serbia "Poezie SRB", a primit premiul "Poemul Anului 2021" pentru poemul "Durerea lumii". Versurile lui Saša au fost publicate în cartea "Legăminte 2012" de Asociația Scriitorilor Sârbi din Elveția.
Din 2008, Milivojev a lucrat ca colaborator la rubrica “Pogledi” a ziarului Politika, iar din 2009 a scris editoriale în ziarul Pravda, abordând cercetări analitice și sintetice în istoria recentă și contemporană a poporului sârb. Preocupat de subiectele legate de crimele de război, Milivojev a fost lăudat de mulți, dar și criticat de indivizi care nu împărtășesc opiniile sale politice și care l-au acuzat adesea de manipularea cititorilor și răspândirea "discursului urii". Până în 2009, textele lui Milovojev au fost tipărite în aproximativ 3 milioane de exemplare în diverse ziare cotidiene. A fost unul dintre cei mai citiți editorialiști din Serbia în 2008 și 2009 și victimă a diverse manipulări politice. Din umbră, a influențat decizii foarte importante ale conducerii politice. Ideile sale sunt furate de politicieni și serviciile secrete prin SMS. De exemplu, domnul Saša Milivojev este creatorul ideii de greva setei politice și distrugător profesionist de rating. Este implicat în dramaturgie politică, atât în literatură, cât și în realitate.
Realizările sale poetice au fost prezentate publicului din Belgrad de două ori, la Muzeul Etnografic, în colaborare cu artiști sârbi celebri precum: Isidora Bjelica, Ivana Žigon, Jelena Žigon, Daliborka Stojšić, Eva Ras, Danijel Pavlović, Žiza Stojanović, Zlata Numanagić, Branka Veselinović. Poeziile sale au fost recitate de actrițe cunoscute precum Svetlana Bojković, Ruzica Sokić, Danica Aćimac, Snežana Savic, Suzana Mančić etc. Prin cooperarea lor mutuală, acest tânăr autor a fost susținut și de Olja Ivanjicki, Zdravko Šotra și Marko Novaković. Jurnalistul și scriitorul Rada Saratlić a vorbit public despre poezia lui Saša la începutul carierei sale, când era protejatul criticului de teatru și literatură Jovan Ćirilov. Jurnalista Olga Stojanović a scris o recenzie pentru romanul său Băiatul din Casa Galbenă care a fost publicată în Revista Literară a Asociației Scriitorilor Sârbi.
El a prezentat primele exemplare ale colecției de poezii Când licuriciul zboară în sârbă, engleză și arabă academicianului Vladeta Jerotić, muftiului din Belgrad Muhamed Jusufspahić și lui Aleksandar Vučić. Ca poet și jurnalist, a fost văzut în cercurile diplomatice, ca invitat în ambasadele din Belgrad.
Primele exemplare ale romanului șocant "Băiatul din Casa Galbenă" - au fost oferite în 2012 de autorul Saša Milivojev politicienilor sârbi: prim-ministrului și ministrului de interne Ivica Dačić; președintelui Serbiei Tomislav Nikolić; de asemenea, lui Nenad Čanak, Milanka Karić, Oliver Dulić... Ambasadorului rus în Serbia Aleksandar Konuzin, Jelena Guskova, prof. dr. Rade Božović și dr. Nebojsa Pajkić, le-au fost de asemenea prezentate cărțile sale. Legendarul general-locotenent al Armatei Populare Iugoslave Stevan Mirković a venit să întâlnească tânărul autor pe Kalemegdan cu ocazia predării romanului. Saša Milivojev a dat o copie și unui judecător al Procuraturii Publice din Belgia...
Deși au fost tipărite doar 200 de exemplare pe cheltuiala autorului, un student de literatură, romanul "Băiatul din Casa Galbenă" a fost larg mediatizat în întreaga lume în 2012. Cititorii și cercurile diplomatice din întreaga lume au fost șocați. Timur Blohin și Jovana Vukotić sunt cei mai importanți jurnaliști menționați în biografia lui Saša Milivojev, pentru că a avut un succes mediatic mondial prin cooperarea lor. Interviul său dat VOCEA RUSIEI a fost tradus în engleză, portugheză, spaniolă, arabă, germană, poloneză, rusă, franceză, sârbă, albaneză, turcă, maghiară, macedoneană... și publicat în presa braziliană, în Somalia, pe prima pagină a ziarelor din Toronto, apoi în mass-media de renume precum: The Oslo Times; Telegraful Ucrainean; Armenia Today; Radio Televiziunea Republicii Srpska; Barometrul (Kârgâzstan); Bota Sot (Albania), Glas Srpske; Rajoni Press (Agenția de Informații Albaneză); Fraza Ucraineană; Pravda și Blic (Serbia); Gazeta Shqiptare, Srna (Agenția de Informații a Republicii Srpska); Lajme Shqip (Albania); Dal (Belarus), Frumusețe și Sănătate (Serbia); Press Online (BiH); Meeting News (Turcia); Franco da Rocca News; Ruskije Novosti... Interviul a fost publicat pe nenumărate portaluri de internet și în ziare din întreaga lume și a fost preluat și de Vatican. Papa Benedict XVI a vorbit ulterior lumii împotriva traficului de organe umane.
El are fani ai poeziei sale în întreaga lume. Publicul cititor din Cairo a fost introdus în poezia sa în mai 2010, prin cartea sa "Când licuriciul zboară", în timp ce era prezent la diverse întâlniri literare unde scriitori celebri au vorbit despre el: Soha Zaky, Mohamed Rafie și Alaa Al Aswany (unul dintre cei mai renumiți scriitori din lume, fondator al mișcării opoziționale și politice “Kifaya”).
În Arabia Saudită, jurnaliștii scriu despre dragostea lui pentru Dumnezeu; în ziarul egiptean (Al Akhbar și Shashati), Saša Milivojev este menționat ca un scriitor de zbor mistic și meditație.
A înregistrat patru cântece în studio, în cooperare cu grupul heavy-metal "Alogija", a cântat propriile sale cântece.
În 2015, Clubul de Presă din Dubai a postat pe Twitter o fotografie a lui Saša Milivojev și un text în arabă care îl desemna drept "unul dintre cei mai proeminenți editorialiști din lume."
Cu cartea sa de poezii în engleză și arabă, a călătorit în India, Bahrain, Nepal, Emiratele Arabe Unite, Oman, Iran, Liban, Iordania, Arabia Saudită, Qatar, Kuweit, Maroc, Egipt, Turcia, Cehia, Bulgaria, Grecia, Italia, Pakistan, Kenya, Tanzania, Germania, Azerbaidjan, Kazahstan, Slovenia, Slovacia, Muntenegru, Sri Lanka, România, Ungaria, Franța, Croația, BiH, Etiopia, Maldive...
În 2020, prestigioasa revistă egipteană Horreyati i-a publicat interviul în arabă, precum și poemul Durerea lumii. Și unul dintre cele mai proeminente și importante ziare cotidiene din Egipt, Al Dustour, a publicat trei dintre poeziile sale în arabă, ediția fiind tipărită în jumătate de milion de exemplare.
În 2021, interviul său a fost publicat sub titlul "Unde a dispărut Byronul sârb? Sasha Milivoyev exclusiv din Dubai". în rubrica "Cunoscut" a ziarului cotidian ALO (Alo.ba). Scriitoarea celebră Isidora Bjelica l-a declarat pe Milivojev drept "Byronul sârb" cu mult timp în urmă.
În numărul din 31 ianuarie 2021, revista sârbă Orange Star Magazine din Olanda a publicat fotografia sa pe copertă și un interviu sub titlul "Saša Milivojev - Interzis, dar totuși de succes!"
În octombrie 2021, vedeta de televiziune Suzana Mančić l-a găzduit pe Saša Milivojev în emisiunea sa TV Suzanin izbor. Programul a fost difuzat pe mai multe canale de televiziune prin cablu din Serbia și regiune.
A fost șters și interzis de pe Wikipedia în toate limbile, nimeni nu poate crea un articol sub numele său în nici o limbă.
În 2022, fotografia sa, un decupaj din ziar, un interviu pe care autorul l-a dat ziarului cotidian Pravda în 2009 referitor la romanul Băiatul din Casa Galbenă a apărut din nou pe portalul Segodnya Today al Televiziunii Bieloruse SB.
În august 2023, autorul a apărut în programul de dimineață al Televiziunii Informer din Serbia și a șocat telespectatorii cu povești despre Casa Galbenă.
Saša Milivojev a primit un certificat de la Ministerul Culturii din Emiratele Arabe Unite ca autor semnificativ și un permis de ședere pe viață, Golden ID. Din 2023, este oficial rezident al Dubaiului.
Saša Milivojev este nepotul actriței de teatru, televiziune și film Danica Aćimac.
Ca urmare, Saša Milivojev a avut mari probleme cu discriminarea în mass-media sârbă, dar este incontestabil că lasă o amprentă de neșters, numele și fotografiile sale fiind instantaneu recunoscute în Serbia, iar titlurile sale publicate sunt chiar folosite în cuvinte încrucișate...
Tradus de un robot
Saša Milivojev - MONUMENT DE GHEATA
SAŠA MILIVOJEV: WIKIPEDIA ESTE O REȚEA DE URĂ ȘI RAU
www.sasamilivojev.com
Saša Milivojev © Toate drepturile rezervate