Saša Milivojev: WIKIPEDIA IS EEN NETWERK VAN HAAT EN KWAAD
Saša Milivojev is een beroemde schrijver, dichter, journalist en politiek analist... Een van de meest gelezen columnisten in Servië, hij is de auteur van vijf boeken en talloze columns gepubliceerd in verschillende dagbladen. Hij is de auteur van de roman "De Jongen uit het Gele Huis" en van politieke toespraken. Zijn werk is vertaald in ongeveer twintig talen over de hele wereld.
 

Biografie

 

 

Saša Milivojev
WIKIPEDIA IS EEN NETWERK VAN HAAT EN KWAAD


English اللغة العربية Srpski China flag Russian flag

 

 

Column, 14.05.2024.

 

We eisen collectieve actie van internetzoekmachines om Wikipedia op te schorten en te stoppen met het indexeren van de inhoud ervan.

Wikipedia is een beerput van misinformatie, een netwerk van leugens, discriminatie en haat, dat door de geschiedenis te vervalsen, dreigt de bron van kennis te vergiftigen voor komende generaties.Саша Мілівоєв

De gemeenschap van Wikipedia-redacteuren, verondersteld "open voor allen" te zijn, zit vol met geïndoctrineerde idioten die hun politieke agenda's bevorderen onder het mom van "neutraliteit". Als je onafhankelijk bent als auteur, als je buiten het globalistische systeem staat, als je zelf nadenkt, als je geen lof schrijft voor de bezetter, de schurk, dan is er geen plaats voor jou op Wikipedia; je zult monsterlijk gestraft worden. Bewerend de "vrije encyclopedie" te zijn, is Wikipedia een van de grootste leugens van de 21e eeuw.

Satanisch-globalistische propaganda heeft vruchtbare grond gevonden binnen zijn virtuele muren, waarbij verhalen worden gevormd en de geschiedenis wordt vervalst. Pogingen om deze verhalen aan te vechten stuiten vaak op vijandigheid en weerstand, waardoor het platform verder wordt verankerd in een beerput van haat en intolerantie. Verder is het belangrijk te zeggen dat Wikipedia een kweekvijver is voor idiotie, waar de macht ligt bij de onwetenden en ongekwalificeerden. Artikelen die niet overeenkomen met hun politieke fixaties worden monsterlijk verwijderd door redacteuren, en misinformatie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Discriminatie tegen dissidenten op Wikipedia is meedogenloos, en Hitler was liberaler.

De zogenaamde "toewijding aan verifieerbaarheid en neutraliteit" van Wikipedia is niets dan een façade, gemakkelijk te manipuleren door degenen met de middelen en motivatie om dit te doen. Artikelen zijn vergeven van halve waarheden en regelrechte leugens, zorgvuldig samengesteld om bepaalde agenda's te bevorderen.

We zijn allemaal verantwoordelijk voor het kwaad dat Wikipedia wordt genoemd, of het nu gaat om onze bijdragen, ons zwijgen of ons vertrouwen op hun valse informatie. Als we willen redden wat er over is van onze collectieve kennis, moeten we de lelijkheid confronteren die in de diepten van Wikipedia schuilt en beter eisen van degenen die beweren "de zoektocht naar waarheid te dienen".

Wat echt alarmerend is, is dat discriminatie op Wikipedia niet alleen individuele makers en auteurs treft, maar ook de collectieve perceptie van de realiteit, het begrip van geschiedenis, cultuur en kunst verstoort. Door dissidente stemmen te censureren en gehomogeniseerde verhalen te bevorderen, verstikt Wikipedia creativiteit en belemmert het de toegang tot verschillende interpretaties van geschiedenis en cultuur.

In de voortdurende strijd voor intellectuele vrijheid en inclusiviteit is een van de meest geduchte tegenstanders niet een politiek regime of een zakelijk conglomeraat, maar de ogenschijnlijk "neutrale arbiter van kennis": Wikipedia. De internetencyclopedie, door velen vereerd als een bolwerk van informatie, discrimineert tegen onafhankelijke intellectuelen, kunstenaars, auteurs die niet passen in zijn ideologische vorm. De strijd tegen deze vooringenomenheid kan echter niet alleen door individuen worden gevoerd: we eisen collectieve actie van internetzoekmachines om Wikipedia op te schorten en te stoppen met het indexeren van de inhoud ervan.

Velen beweren, met een miljoen voorbeelden, dat het platform systematisch artikelen verwijdert over makers en auteurs die niet passen in gevestigde systemen of politieke overtuigingen, waardoor een cultuur van uitsluiting en minachting voor degenen die anders denken in stand wordt gehouden. Een dergelijke discriminatie ondermijnt niet alleen de diversiteit van stemmen op Wikipedia, maar verspreidt ook vijandigheid jegens personen met alternatieve standpunten.

Zelfs dichters worden niet gespaard van de discriminerende praktijken van Wikipedia. Hun werken, indien politiek onhandig geacht of onvoldoende in overeenstemming met het dogma van het platform, worden in de schaduw geduwd en krijgen niet de erkenning die ze verdienen. Artikelen over beroemde en wereldwijd erkende dichters worden monsterlijk verwijderd door Wikipedia-redacteuren, terwijl de oprichter van Wikipedia wordt geprezen in 170 talen. Ik zou de betreffende heer eraan willen herinneren dat hij het hete water niet heeft uitgevonden, dat de hele inhoud van Wikipedia niet zijn persoonlijke intellectuele eigendom is maar het intellectuele eigendom van de mondiale massa's. Elke geschreven zin valt onder het auteursrecht en kan worden gemonetariseerd. Daarom kunnen miljoenen mensen over de hele wereld die voor Wikipedia hebben geschreven een vergoeding vragen voor hun intellectuele bijdrage. De heer heeft niet genoeg geld om iedereen te compenseren.

Het is beschamend voor de mensheid dat Google doorgaat met het verhogen van Wikipedia-pagina's naar de top van zoekresultaten, waardoor een cyclus van onwetendheid en misinformatie in stand wordt gehouden. Door een platform te legitimeren dat belast is met fascisme, idiotie, discriminatie, propaganda en valse geschiedenis.

Het is tijd voor internetzoekmachines om hun rol als bewakers van informatie te erkennen en hun invloed verantwoordelijk te beheren. Google, Bing, Yahoo en anderen hebben immense macht in het vormgeven van het online landschap, waarbij wordt bepaald welke bronnen worden verheven en welke worden gemarginaliseerd. Door Wikipedia op te schorten en te weigeren de inhoud ervan te indexeren, kunnen deze zoekmachines een krachtig signaal afgeven: er is geen plaats voor discriminatie en censuur in het digitale tijdperk.

Ook moet worden onderzocht welke impact Wikipedia heeft op het aanwakkeren van haat, geweld, internationale conflicten en oorlogen, en de verantwoordelijken moeten worden vervolgd. De bron van het kwaad moet worden gestopt.

 

 

Vertaald door een robot

🤖

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

萨沙•米利沃耶夫      Saşa Milivoyev      サーシャ・ミリヴォエフ      Sasha Milivoyev

साशा मिलीवोएव      Саша Миливойев      ساشا میلیوویف      Saša Milivojev

Σάσα Μιλιβόγιεφ      Sasa Milivojev      Sacha Milivoyév      Sascia Milivoev

Sasza Miliwojew      Sacha Milivoev      Sasha Milivojev      ሳሻ ሚሊቮዬቭ

Саша Миливоев      Саша Миливојев      ساشا ميليفويف

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Saša Milivojev © Alle rechten voorbehouden