Saša Milivojev: WIKIPEDIA ESTE O REȚEA DE URĂ ȘI RAU
Saša Milivojev (în sârbă: Саша Миливојев) este un scriitor, poet, jurnalist și analist politic renumit... Unul dintre cei mai citiți editorialiști din Serbia, este autorul a cinci cărți și numeroase editoriale publicate în diverse ziare cotidiene. Este autorul romanului "Băiatul din Casa Galbenă" și al discursurilor politice. Lucrările sale au fost traduse în aproximativ douăzeci de limbi în întreaga lume.
 

Biografie

 

 

Saša Milivojev
WIKIPEDIA ESTE O REȚEA DE URĂ ȘI RAU


English اللغة العربية Srpski China flag Russian flag

 

 

Columnă, 14.05.2024.

 

Cerem acțiuni colective din partea motoarelor de căutare de pe internet pentru a suspenda Wikipedia și a opri indexarea conținutului său.

Wikipedia este un focar de dezinformare, o rețea de minciuni, discriminare și ură, care, prin falsificarea istoriei, amenință să contamineze puțul cunoașterii pentru generațiile viitoare.Саша Мілівоєв

Comunitatea de editare a Wikipedia, presupus "deschisă tuturor", este plină de idioți îndoctrinați care își promovează agendele politice sub masca "neutralității". Dacă ești independent ca autor, dacă ești în afara sistemului globalist, dacă gândești pentru tine însuți, dacă nu scrii laude ocupantului, ticălosului, atunci nu ai loc pe Wikipedia; vei fi monstruos sancționat. Pretinzând a fi "enciclopedia liberă", Wikipedia este una dintre cele mai mari minciuni ale secolului XXI.

Propaganda satanică-globalistă a găsit teren fertil în cadrul său virtual, modelând narative și falsificând istoria. Încercările de a contesta aceste narative întâmpină adesea ostilitate și rezistență, cimentând și mai mult platforma într-un focar de ură și intoleranță. În plus, este important să spunem că Wikipedia este un teren de reproducere pentru idioțenie, unde puterea se află în persoanele neinformate și nequalificate. Articolele care nu se aliniază cu preocupările lor politice sunt monstruos șterse de editori, iar dezinformarea se răspândește precum focul. Discriminarea împotriva disidenților pe Wikipedia este brutală, iar Hitler era mai liberal.

Așa-zisa "angajare față de verificabilitate și neutralitate" a Wikipedia nu este altceva decât o fațadă, ușor de manipulat de cei cu mijloacele și motivația necesară pentru acest lucru. Articolele sunt aglomerate cu jumătăți de adevăruri și minciuni deschise, atent selectate pentru a avansa anumite agende.

Suntem cu toții responsabili pentru răul numit Wikipedia, fie prin contribuțiile noastre, fie prin tăcerea noastră, fie prin dependența noastră de informațiile false pe care le oferă. Dacă vrem să salvăm ce mai rămâne din cunoașterea noastră colectivă, trebuie să confruntăm urâțenia care se ascunde în adâncurile Wikipedia și să cerem mai mult de la cei care pretind că "slujesc căutarea adevărului".

Ceea ce este cu adevărat alarmant este că discriminarea de pe Wikipedia nu afectează doar creatorii și autorii individuali, ci și distorsionează percepția colectivă a realității, înțelegerea istoriei, culturii și artei. Prin cenzurarea vocilor disidente și promovarea narativelor uniformizate, Wikipedia sufocă creativitatea și blochează accesul la diferite interpretări ale istoriei și culturii.

În lupta în curs pentru libertatea intelectuală și incluziune, unul dintre cei mai formidabili adversari nu este un regim politic sau un conglomerat corporatist, ci "arbiterul neutru al cunoașterii": Wikipedia. Enciclopedia de internet, venerată de mulți ca un bastion al informației, discriminează împotriva intelectualilor independenți, artiștilor, autorilor care nu se potrivesc în matricea sa ideologică. Cu toate acestea, lupta împotriva acestei parți-prin-biased nu poate fi dusă numai de către indivizi: cerem acțiuni colective din partea motoarelor de căutare de pe internet pentru a suspenda Wikipedia și a opri indexarea conținutului său.

Mulți afirmă, cu un milion de exemple, că platforma șterge sistematic articole despre creatori și autori care nu se încadrează în sistemele sau afilierea politică stabilite, perpetuând o cultură a excluderii și a disprețului față de cei care gândesc diferit. O astfel de discriminare nu numai că subminează diversitatea vocilor pe Wikipedia, dar și răspândește animozitatea față de persoanele cu vederi alternative.

Chiar și poeții nu scapă de practicile discriminatorii ale Wikipedia. Lucrările lor, dacă sunt considerate politic incomode sau insuficient aliniate cu dogma platformei, sunt împinse în umbre, li se refuză recunoașterea pe care o merită. Articolele despre poeții faimoși și recunoscuți global sunt monstruos șterse de editorii Wikipedia, în timp ce fondatorul Wikipedia este lăudat în 170 de limbi. Aș reaminti domnului în cauză că nu a inventat apa caldă, că întregul conținut al Wikipedia nu este proprietatea sa intelectuală personală, ci proprietatea intelectuală a maselor globale. Fiecare propoziție scrisă este supusă drepturilor de autor care pot fi monetizate. Prin urmare, milioane de oameni din întreaga lume care au scris pentru Wikipedia își pot solicita contribuția intelectuală. Domnul nu are suficient de mulți bani pentru a compensa pe toată lumea.

Este rușinos pentru umanitate faptul că Google continuă să ridice paginile Wikipedia în partea de sus a rezultatelor căutării, perpetuând un ciclu de ignoranță și dezinformare. Prin legitimarea unei platforme încărcate cu fascism, idioțenie, discriminare, propagandă și istorie falsă.

Este timpul ca motoarele de căutare de pe internet să-și recunoască rolul ca gardieni ai informațiilor și să-și gestioneze responsabil influența. Google, Bing, Yahoo și altele dețin o putere imensă în modelarea peisajului online, determinând ce surse sunt ridicate și care sunt marginalizate. Prin suspendarea Wikipedia și refuzul de a indexa conținutul său, aceste motoare de căutare pot trimite un mesaj puternic: nu există loc pentru discriminare și cenzură în era digitală.

Impactul Wikipedia în incitarea urii, violenței, conflictelor internaționale și războaielor ar trebui, de asemenea, să fie examinat, iar cei responsabili ar trebui să fie trași la răspundere. Sursa răului trebuie oprită.

 

 

Tradus de un robot

🤖

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

萨沙•米利沃耶夫      Saşa Milivoyev      サーシャ・ミリヴォエフ      Sasha Milivoyev

साशा मिलीवोएव      Саша Миливойев      ساشا میلیوویف      Saša Milivojev

Σάσα Μιλιβόγιεφ      Sasa Milivojev      Sacha Milivoyév      Sascia Milivoev

Sasza Miliwojew      Sacha Milivoev      Sasha Milivojev      ሳሻ ሚሊቮዬቭ

Саша Миливоев      Саша Миливојев      ساشا ميليفويف

 

 

 

 

www.sasamilivojev.com

Saša Milivojev © Toate drepturile rezervate